Költségelszámolás

Juttatások, amelyek nem tartoznak bele a 400.000,-Ft-os BKJ keretbe

Természetbeni juttatások adókötelezettsége
A természetbeni juttatások az adómentes határ alatt adó és járulékmentesek, az adó és járulékmentes határ felett 54 százalék SZJA-t, 3 százalék munkaadói járulékot és SZJA-val növelt TB járulékot kell a juttató félnek megfizetnie.

Bővebben...

Munkába járás költségtérítése

Mit jelent a munkába járás?

Napi munkába járásnak tekintendő a közigazgatási határon kívülről a lakóhely vagy tartózkodási hely és a munkavégzés helye közötti napi, valamint a munkarendtől függő gyakoriságú rendszeres vagy esetenkénti oda- és visszautazás.

Bővebben...

Szakmai konferenciák költségeinek elszámolása

Amennyiben a szakmai továbbképzésen való részvételi díj nem tartalmazza a vendéglátás költségeit, akkor az ezen eseményt szervező kifizető által nyújtott juttatás reprezentációnak minősül.

Bővebben...

Megszűnik a K+F költség leírhatósága?

A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) elfogadhatatlannak tartja, hogy az egyes adótörvények és azzal összefüggő egyéb jogszabályok úgy módosuljanak, hogy a vállalatok a továbbiakban nem írhatnák le az innovációs járulékból a kutatás-fejlesztés (K+F) költségeit.

Bővebben...

Az Interneten folytatott kereskedelem költségelszámolás alapjául szolgáló bizonylatai

Az elektronikus vásárlásokkal kapcsolatos bizonylatokról adott ki tájékoztatót az APEH. Az elektronikus vásárlások kapcsán az alábbi esetek különíthetők el: 1,Az eladó szolgáltatását, termékét elektronikus úton lehet megrendelni, megvásárolni (akár igénybe venni), az eladó belföldi és alanya a számvitelről szóló 2000. évi C. törvénynek (a továbbiakban: Szt.)

Bővebben...